Erasmus + aprobat de Parlamentul European

Standard

 

Erasmus+, noul program al UE pentru educație, formare, tineret și sport, planificat să înceapă in ianuarie 2014, a fost aprobat pe 19 noiembrie 2013, de Parlamentul European.

Programul, care se va desfășura pe o perioada de șapte ani (2014-2020) și care are ca scop stimularea dezvoltării competențelor și a capacității de inserție profesională și sprijinirea modernizării sistemelor de învățământ, de formare profesională și pentru tineret, va beneficia de un buget de 14,7 miliarde EUR, ceea ce înseamnă cu 40% mai mare decât nivelurile actuale.

Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfășura activități de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenți din învățămîntul superior, 650 000 de ucenici și de studenți din învățământul profesional, precum și peste 500 000 de tineri implicați în programe de schimb de experiență sau de voluntariat în străinătate.

Erasmus+ va oferi, de asemenea, finanțare pentru educația și formarea profesională a personalului, a lucrătorilor din domeniul tineretului și pentru parteneriate între universități, colegii, școli, întreprinderi și organizații non-profit.

Noul program Erasmus+ combină toate schemele actuale ale UE pentru educație, formare profesională, tineret și sport, inclusiv programul “Invățare pe tot parcursul vieții” (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), programul “Tineret in Acțiune” și cinci programe de cooperare internațională (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink si programul de cooperare cu țările industrializate). Acest lucru va facilita înțelegerea de către candidați a oportunităților disponibile, în timp ce alte simplificări vor facilita la rândul lor accesul la program.

Mai multe informașii despre noul program găsiți în comunicatul de presa al Comisiei Europene.

TV

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s